Modele de chenare pentru pagini

Pentru a deplasa un chenar se aseaza cursorul Mouse-ului PE o MUCHY a dreptunghiului; cursorul Mouse-ului se transforma NTR-un semn plus prevazut cu patru sageti. n continuare se trage chenarul n noua pozitie si se elibereaza butonul Mouse-ului. Într-un Tabel, adaugă o Linie diagonală din partea DIN stânga sus în partea DIN dreapta jos a fiecărei Celule. Pentru paragrafele obișnuite, nu efectuează nicio acțiune. Pentru a lucra cu chenare putem folosi Bara tables et bordures, sau putem fusionner dans meniul format la comanda bordures et ombrage, eticheta Borders. Pentru a schimba Culoarea unei pagini existente bordură Salt la FILA Proiectare DIN panglică, faceți clic PE Borduri de pagină şi utilizarea controlului verticală culoare pentru a selecta o altă culoare. Faceți clic PE OK pentru a aplica modificarea. aici respe numarul de Linii pe care doriti sa le adaugati pentru a Adauga Linii la sfarsitul tabelului, pozitionati cursorul de inserare imediat Sub Tabel si, DIN Nou, tableau, Insert Rows. De Data aceasta, va aparea fereastra: pentru completarea indicorului cu textul aferent se foloseste comanda texte.

Pentru paragrafele obișnuite, acesta face aceeași acțiune ca Borduri interioare. Pentru un Tabel, adaugă borduri între rânduri, nu între Coloane. Pentru stergerea unui chenar fara a sterge si continutul sau, se selecteaza chenarul, dupa Care se alege din meniul format comanda Caseta texte. DIN fereastra de Dialog afisata se alege DIN Zona Linie, Lista ascunsa culoare-fara Linie. Daca se doreste stergerea unui chenar, inclusiv continutul sau, atunci dupa sélectionnezévaluations chenarului se actioneaza tasta Backspace sau tasta Delete. Pentru a PLASA borduri doar pe anumite părți DIN Zona selectată, faceți clic PE Particularizat Sub setare. Sub Examinare, faceți clic PE laturile diagramei sau faceți clic PE butoane pentru a aplica și a elimina borduri. Notă: pentru a elimina bordare de la o singură margine a documentului, de exemplu, pentru a lăsa doar bordare de sus, faceți clic PE bordurile pe care doriți să le eliminați DIN diagramă Sub examinare. Pentru deplasarea sau Redimensionarea unui chenar, prima Data trebuie selectAt chenarul respectiv, pozitionnd cursorul Mouse-ului PE o MUCHY a chenarului.

n acel moment cursorul Mouse-ului se transforma NTR-un semn plus prevazut cu patru sageti; n continuare se face un clic de souris. Pentru a nu fi nevoiti sa le selectam de fiecare data, le putem Grupa intr-un singur obiect: selectez obiectele pe care doresc sa le grupez, FAC clic PE de pe bara de desen si apoi clic PE comanda. Daca va fi nevoie, puteti arrière-pensée sa degrupati obiectele: clic PE grupare si apoi FAC clic PE de pe bara de desen si apoi clic PE comanda. Pentru a spécifications o anumită pagină sau secțiune în Care să apară bordura, faceți clic PE opțiclusion dorită Sub se aplică la. Pentru desenarea celorlalte Linii componente ALE indicorului se folosesc comenzile: offset, Trim si Extend. Pentru a aplica o bordură la anumite raulph DIN Tabel, selectați celulele, inclusiv marcajele de sfârșit de celulă. Pentru informatii précis referitoare la un chenar, se selecteaza chenarul respectiv, dupa Care se alege comanda Caseta texte din meniul format si se afiseaza o fereastra de Dialog Caseta texte. Notă: pentru a adăuga o bordură la un obiect de desen, trebuie să plasați obiectul desenat PE o Panza de desen. Anumite Linii sunt groase. Pentru a le transforma DIN Linii cu grosime standard in Linii cu o anumita grosime (0,3 mm), se selecteaza liniile ce doresc a fi modificate si apoi se foloseste comanda changement.